მზადდება რქაწითელის ჯიშის ყურძნისაგან. აქვს ჩალის და ოქროს ფერები, თეთრი ქლიავის და ციტრუსის არომატი. მიირთმევა შებოლილ თევზთან, ცხარე-მჟავე კერძებთან და ყველთან.
თეთრი ნახევრად მშრალი ღვინო მზადდება რქაწითელის ჯიშის ყურძნისაგან. აქვს ჩალის და ოქროს ფერები, თეთრი ქლიავის და ციტრუსის არომატი. მიირთმევა შებოლილ თევზთან, ცხარე-მჟავე კერძებთან და ყველთან.
წითელი ნახევრად მშრალი ღვინო მზადდება კახეთში მოყვანილი საფერავის ჯიშის ყურძნისაგან.იგი ხასიათდება მუქი ბროწეულისფერი შეფერილობით, ჰარმონიული სა ხავერდოვანი გემოთი. მიირთმევა ხილთან და დესერტთან.
თეთრი ნახევრად ტკბილი ღვინო დამზადებულია რქაწითელის ჯიშის ყურძნისაგან. აქვს ღია ჩალისფერი შეფერილობა. გამოირჩევა ნაზი არომატით, ნესვისა და კომშის ტონებით. მიირთმევა სალათებთან და ხილთან ერთად.
წითელი ნახევრად ტკბილი ღვინო დამზადებულია საფერავის ჯიშის ყურძნისაგან. აქვს მუქი ბროწეულისფერი, დომინირებს მაყვლის და ალუბლის ტონები. მიირთმევა ხილთან და დესერტთან.
წითელი მშრალი ღვინო დამზადებულია საფერავის ჯიშის ყურძნისაგან, აქვს მუქი ლალისფერი შეფერილობა, მწიფე ალუბლის და კენკრის სურნელი. დაგემოვნება სრული და წვნიანია. მიირთვით ბოსტნეულთან და ხორცთან.
თეთრი მშრალი ღვინო დამზადებულია რქაწითელის ჯიშის ყურძნისაგან. აქვს ღია ჩალისფერი. გაჯერებულია მწიფე ატმის და ვაშლის ტონებით. მიირთმევა სალათებთან და თევზთან.